Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Nieuwe aanwinst: Volvo FE Electric

Volvo FE Electric voor Germieco

Met de aanschaf van de Volvo FE Electric zet Germieco zijn duurzaamheidsambitie kracht bij. Door elektrische voertuigen in te zetten werken we verder aan de vergroening van het wagen- en machinepark. LVS Trucks leverde het elektrische bouwvoertuig, dat vooral zal worden ingezet bij werkzaamheden in de binnensteden van Noord-Holland.

Rob Konijn, directeur en eigenaar van Aannemings- en Hoveniersbedrijf Germieco uit Wormerveer: “We kiezen voor een elektrische truck omdat we geloven in elektrificatie van het wegvervoer. Het past in onze ambitie ons bedrijf verder te verduurzamen. Zo hebben nagenoeg alle investeringen die we doen, effect op CO2-reductie en streven we naar emissieloos werken. Voorbeelden van investeringen die we doen zijn de stekkerauto’s die we hebben aangeschaft (veelal 100% elektrisch en een paar hybride), hebben we een elektrische shovel en rijden onze stratenmakers in 100% elektrische pick-ups. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in 100% elektrisch gereedschap zoals trilplaten, explosiestampers, bandenzagen, bosmaaiers, bladblazers en kettingzagen. Op basis hiervan hebben we nu ruim vier jaar het Certificaat ‘CO2-prestatieladder trede 5’ en hebben we 250 zonnepanelen op ons pand liggen om te kunnen voorzien in onze eigen groene stroom. Voor ons was de aanschaf van een elektrische vrachtwagen eigenlijk ‘the next step’.”

LVS Trucks heeft uitstekend geadviseerd

Bij Germieco stonden dit jaar diverse vervangingsinvesteringen voor trucks in de planning. Daarbij is steevast gekeken naar het verminderen van de CO2-uitstoot, maar ook naar het type werk en laadvermogen. Zo heeft Germieco drie nieuwe bouwtrucks aangeschaft, inclusief de elektrische Volvo FE. Naast de FE werd gekozen voor een Volvo FMX 460 10×4 Tridem en een Volvo FMX 460 8×4 Tridem. Laatstgenoemde truck is uitgerust met een elektrische kraan. “Hier was volledig elektrisch voor ons nog geen optie. We hebben met LVS Trucks gekeken naar de mogelijkheden en de beste configuraties voor ons werk. Ze hebben ons echt goed geadviseerd. Zo kwamen we met onze ambitie ook uit bij de Volvo FE Electric, inclusief HIAB-laadkraan en Vossebelt kipper. LVS kon de Volvo Electric uit voorraad leveren en heeft ons gedurende het hele traject prima begeleid.”

“Ook de chauffeur van de Volvo FE Electric, André Zandbergen, is zeer positief. Hij ziet dit als een toekomstgerichte stap en vindt het leuk daar onderdeel van te zijn. Dat enthousiasme nam toe toen hij naar het Green Premium Event was geweest. Op dit evenement van Volvo Trucks werden demonstraties gegeven en kon André proefrijden. Er werd onder meer uitgelegd dat een chauffeur op een elektrische vrachtwagen ‘moet omdenken’. Iets waar LVS Trucks ook bij helpt. Zo moet je bijvoorbeeld je werkdag iets anders indelen en rekening houden met het laden van de batterij. Ook de planner van het transport en de uitvoerders moeten leren hier rekening mee te houden. De elektrische truck zal vooral rijden in de binnenstedelijke gebieden van Amsterdam, Zaanstad en andere steden in de regio. Zero Emission, wij zijn er klaar voor.”

Laat een reactie achter