Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

HISTORIE

Germieco is opgericht op 1 februari 1983 in Wormerveer door Henk Bakker en Gerrit Thomas. In 1990 ging Henk alleen verder met Germieco. Destijds verrichtten wij met name hovenierswerkzaamheden voor de gemeente Zaanstad, de gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland.

Germieco heeft in de loop der jaren veel belangrijke opdrachten uitgevoerd. Zo kreeg Henk in het begin een groot grondcontract in Amsterdam en verschillende grote groenonderhoudscontracten in Amsterdam Zuidoost én werd het grote project van de Amsterdamse Poort aangenomen (samen met Afezo en K_Dekker). 

Onze huidige directeur Rob Konijn is sinds 01-11-1999 bij Germieco werkzaam. Hij startte in 1999 als calculator-werkvoorbereider en werd in 2007 benaderd om bij Germieco als directeur aan de slag te gaan. Destijds nog onder algemeen directeur Henk Bakker.  In 2011 heeft Rob samen met medeaandeelhouder Ruud Bosgoed het bedrijf overgenomen.

De directie werd gevoerd door Petra Derlagen (financieel directeur), Ruud Bosgoed (bedrijfsleider) en Rob Konijn (algemeen directeur). Per eind 2018 hebben we afscheid genomen van Ruud Bosgoed. Vanaf dat moment is Rob Konijn 100% eigenaar van Germieco BV.

De afgelopen jaren hebben we vele mooie projecten mogen realiseren.  In Amsterdam bijvoorbeeld de Oostpoort, het IJDock, het Westerdokseiland, het Oosterdoksleiland en het Rembrandtplein. Ook namen we eind 2012 de herinrichting van Poelenburg aan, een groot straatwerk in Zaandam. Projecten waar wij vol trots op terug kijken. Momenteel lopen er langlopende contracten met onder meer de Vrije Universiteit, Parteon, de gemeente Purmerend, de gemeente Zaanstad, de gemeente Amsterdam en Waternet.

Het team

Ons huidige managementteam bestaat uit Marco Blaauwbroek (bedrijfsleider), Ilse Bruijn (hoofd financiën/administratie) en Rob Konijn (directeur). Daarnaast werken er circa 60 medewerkers bij Germieco dagelijks aan verschillende projecten waar we trots op zijn. Samen maken we werk!

Comments are closed.