Beste voetballiefhebbers,

Eindelijk, onze oranjehelden zijn los! Niets staat ons meer in de weg om geschiedenis te schrijven.

Wedstrijddag 16, maandag 1 juli;

Bekijk hier de tussenstad van speeldag 16
De eerste wedstrijd ging tussen de nummer 2 van poule D Frankrijk en nummer 2 van poule E België. Een confrontatie in de 1/8 finale die door maar 7 deelnemers was voorspeld. De meeste deelnemers hadden namelijk Nederland in deze wedstrijd staan.

De Belgen hadden de tactiek van Nederland gekopieerd en speelden dus vrij behouden. De Fransen kunnen ook nog niet overtuigen. Het werd dan ook een vrij saaie wedstrijd waarin beide landen maar 2 keer op doel schoten. Door een eigen doelpunt van Jan Vertonghen slaagden de Fransen er toch in om onze zuiderburen op de knieën te krijgen. Zo wist Frankrijk zich te plaatsen voor de kwartfinale door geen enkel velddoelpunt te maken. De enige goal die ze gemaakt hebben ontstond door een benutte penalty tegen Polen. De andere doelpunten waren eigen goals.

Om 21.00u. was het de beurt aan Portugal en Slovenië. De dappere Slovenen vochten voor wat ze waard waren en hielden knap stand. Portugal kon het verschil niet maken en er moest verlengd worden. In de 105e minuut kregen Ronaldo en Co de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen door een toegekende penalty. De man die zelfs de vrije trappen achterin opeist ging achter de bal staan. Keeper Oblak redde fantastisch op de inzet van Ronaldo. Dit zorgde voor groot verdriet bij Ronaldo zelf. Je moet je overigens afvragen als je op 39-jarige leeftijd gaat huilen bij een gemiste penalty of je niet moet stoppen maar dat terzijde.

Na 120 minuten spelen stond het nog steeds 0-0 en het duel werd beslist door penalty’s. De dappere Slovenen misten de eerste drie en doordat Portugal ze wel maakte plaatsten de Portugezen zich voor de kwartfinale tegen Frankrijk.

Wedstrijddag 17, dinsdag 2 juli;

Bekijk hier de tussenstad van speeldag 17
Om 18.00u. was het dan zover. Na de blamage van een week geleden in Berlijn was het tijd voor eerherstel. Een week lang hoorde we niets anders dan dat er veel gepraat was met elkaar en dat het anders moest. En dat gebeurde ook. Nederland had het de eerste 15 minuten nog lastig maar door een goal in de 20e minuut van Cody Gakpo waren ze los. Roemenië had niets meer te vertellen. We speelden een zeer sterke wedstrijd en hebben het onszelf moeilijk gemaakt door de legio kansen niet af te maken en daarmee eerder afstand te nemen. Gelukkig gebeurde het alsnog door 2 doelpunten van Malen en wonnen we de wedstrijd met 0-3. Op naar Berlijn voor de kwartfinale.

De volgende tegenstander van Nederland zou komen uit de wedstrijd tussen Oostenrijk en Turkije. De Turken hadden een droomstart. Al in de 1e minuut kwamen ze op 0-1 voorsprong en die breiden ze zelfs uit in de 59e minuut tot 0-2. De Oostenrijkers gaven vol gas in de stromende regen en kwamen in de 66e minuut terug in wedstrijd tot 1-2. Onder andere door een fantastische redding in blessuretijd door de Turkse keeper bleef het bij 1-2 en plaatsten de Turken zich voor de kwartfinale.

Tussenstand;
Doordat Jille de Boer op wedstrijddag 16 veel punten scoorde pakte hij de eerste plaats weer terug in het klassement. De voorsprong was dusdanig dat zijn mindere dag op dinsdag hem niet de kop kostte. Dick Zeegers kwam weer terug in de top-3 gevolgd door Dennis Peek en Ruud Loos.

De grootste stijger op wedstrijddag 16 was Marijn Rabelink (71 plaatsen) en op wedstrijddag 17 gingen Martijn Hendrikx, Mike Wouters, Rowan Spaarwater en Mike Kremer de meeste plaatsen omhoog (45).

We hebben nu een paar dagen geen wedstrijden en kunnen uitkijken naar vrijdag. Vrijdag staan er een paar topwedstrijden op het programma. De resultaten in deze wedstrijden gaan grote gevolgen hebben voor het klassement!