Samen maken we het werk

Update 7 – VOETBALPOOL 2024

Germieco EK 2024 Voetbalpool - Update 7

Beste voetballiefhebbers,
Na twee voetbal-loze dagen was het zaterdag weer raak, er stonden twee achtste-finale wedstrijden op het programma. En zondag nog ’s twee dus genoeg input voor Update 7 van onze voetbalpool.

Wedstrijddag 14, zaterdag 29 juni;
De zaterdag begon met Zwitserland tegen Italië. Normaliter zou je denken dat Italië de grote favoriet is. Maar kijkende naar de groepsfase (waarbij Italië ondermaats was) zou het zo maar ’s zo kunnen zijn dat Zwitserland in deze 1/8 finale de bovenliggende partij is. En dát gebeurde… Zwitserland was beter en won terecht met 2-0. De titelverdediger naar huis…

Daarna stond Duitsland-Denemarken op het programma, wederom een buurlandentwist. In de 52e minuut dacht de Deen Andersen de held te zijn, alleen was er door de VAR buitenspel geconstateerd, een teen voorbij de lijn… En één minuut later was diezelfde Andersen de schlemiel, hij maakte hands (dit was echt minimaal, maar zowel de VAR als de sensoren in de bal waren onverbiddelijk) dus de bal ging op de stip. Schmeichel zat nog in de goede hoek maar Havertz schoot ‘m perfect binnen. En in de 68e minuut schoot Masiala de 2-0 binnen, hiermee is deze nr. 10 van Duitsland momenteel (gedeeld) topscorer van het toernooi. Eindstand: 2-0

Wedstrijddag 15, zondag 30 juni;
Om 18:00u mochten Engeland en Slowakije aftrappen. Er ontstond een boeiend gevecht waarbij de underdogs strijdvaardiger waren dan de favorieten. Want op papier was Engeland (finalist bij het vorige EK) de grote favoriet. Met een weergaloze voorhoede (Saka, Bellingham, Foden en Kane) zouden ze de kwartfinale moeten halen… Maar heel lang leek het daar niet op. Want in de 25e minuut kwam Slowakije brutaal op voorsprong, vervolgens hielden ze het goed dicht. Maar de wedstrijd duurde nét een paar minuten te lang voor de Slowaken. Bellingham had 94 minuten lang geen één keer op doel geschoten en in 5e minuut van de verlenging scoorde ie met een omhaal. Hiermee dwong Engeland een verlenging af. Waarin het meteen weer raak was voor de Engelsen. Kane scoorde met een kopbal en Engeland won met 2-1.

Dat de landen uit het Oosten van Europa strijders zijn hebben we dit toernooi allemaal kunnen zien (Nederland is dus gewaarschuwd!). Nu was het de beurt aan Georgië om te laten zien wat zij zouden kunnen doen tegen favoriet Spanje. Georgië is het laagst-gekwalificeerde land (nr. 82 op de FIFA-ranking) wat meedoet aan het EK en daarnaast is het voor Georgië de eerste keer dat zij mee mogen doen aan het EK voetbal. In de 18e minuut kwamen ze brutaal op voorsprong, het was wederom topspeler Kvaratskhelia die bij de actie betrokken was, maar het was Le Normand die een eigen goal maakte. Het achtste eigen doelpunt al dit toernooi… Toch maakte Spanje voor de rust nog gelijk, het was Hernández die scoorde: 1-1. In de tweede helft scoorde Spanje nog drie keer en het Georgische verzet was gebroken. Eindstand 4-1. Georgië kan met opgeheven hoofd het toernooi verlaten. En Spanje mag in de kwartfinale tegen Duitsland. Een kraker!! (op vrijdag 5 juli om 18:00u)

Tussenstand;
BEKIJK DE TUSSENSTAND HIER – speeldag 14 & speeldag 15

We hebben nieuwe koplopers! Het zijn Dennis Peek (van Bevanos) en Ruud Loos (voorzitter VVS ‘46) die allebei op de hoogste trede staan. Jonah Smit uit Heerde maakt de top3 compleet!

Jan de Vries (van SVI) en Jille de Boer (van Stichtse Vecht) blijven steady in de top5 staan! Het is spannend in onze pool. De Ranglijst wijzigt continu wat het leuk en spannend maakt.

Veel plezier vanavond met wederom een buurlandentwist: Frankrijk-België (om 18:00u). En daarna nog Portugal tegen Slovenië (om 21:00u).

En morgenavond kunnen we ons opmaken voor Nederland-Roemenië (om 18:00). En vervolgens de laatste 1/8 finale van dit EK: Oostenrijk-Turkije (om 21:00).

Woensdagochtend krijgen jullie van ons Update 8.