Samen maken we het werk

Update 6 – VOETBALPOOL 2024

Germieco EK 2024 Voetbalpool - Update 6

Beste deelnemers,

De poulefase was woensdagavond afgerond en daarmee de rust in Duitsland weer even teruggekeerd. Gisteren was de eerste dag waarop er niet gespeeld werd.

De echte voetballiefhebbers moeten vandaag ook nog even doorbijten want morgen hebben we pas weer wedstrijden op de buis.

Wedstrijddag 13, woensdag 26 juni;

Woensdag stond de ontknoping in poule E op het programma. Alle landen in poule E stonden op gelijke hoogte qua punten dus dat kon nog alle kanten op. Slowakije en Roemenië hadden allebei genoeg aan een gelijk spel om door te gaan. Een salonremise werd verwacht. De eerste helft was daar niets van terug te zien maar na de rust, bij een 1-1 stand, vonden beide landen het wel prima en kabbelde de wedstrijd voort. Eindstand 1-1.

Op hetzelfde moment speelde ook de wedstrijd Oekraïne – België zich af. De Belgen probeerden het wel maar het lijkt alsof de ploeg zijn beste tijd heeft gehad. De Bruyne kan zijn ploeg niet meer bij de hand nemen. Met de tussenstand van 1-1 op het andere veld zou België zelfs uitgeschakeld worden als Oekraïne een doelpunt zou maken. Vlak voor tijd gebeurde dit bijna maar het schot was te zacht om de keeper te verschalken. Door de 0-0 eindstand werd Roemenië verrassend 1e in de groep, gevolgd door België. Slowakije plaatste zich voor de volgende ronde als beste nummer 3.

Om 21.00u. was het de beurt aan Tsjechië – Turkije en Georgië – Portugal. Als Tsjechië en Georgië niet wisten te winnen vervolgde de Oranje-caravaan zijn weg richting Gelsenkirchen voor de clash met Engeland. Mocht één van beide landen wél weten te winnen, vervolgt het zijn weg richting München voor de clash met Roemenië. Een vrij grote kans dus dat we naar Gelsenkirchen moesten…

In een wedstrijd met maar liefst 11 gele kaarten en 2 rode kaarten trokken de Turken de wedstrijd in de 94e minuut naar zich toe en wonnen de wedstrijd met 1-2. Maar wat gebeurde er op het andere veld. De trotse Georgiërs, onder aanvoering van sterspeler Mikautadze😊, vochten als leeuwen tegen de mekkerende Portugezen. Ze wonnen de wedstrijd met 2-0. Hierdoor plaatste de Georgiërs zich als één van de beste nummers 3 en moet Nederland niet tegen Engeland maar tegen Roemenië, in München (in het prachtige stadion Allianz Arena).

Zo kan het hard gaan. Afgelopen dinsdagavond zagen we het totaal niet meer zitten. En één avond verder en de route naar de finale ligt open😎. Want derde worden in de poule en vervolgens als tegenstander Roemenië treffen in de 1/8 finale, mogelijk in de kwartfinale tegen Oostenrijk of Turkije en in de halve finale als zwaarst mogelijke landen Italië of Engeland treffen dan heb je veel geluk aan je zijde😂. Als speler had Koeman het geluk al aan z’n kont hangen, als bondscoach ook…

Tussenstand;

BEKIJK DE TUSSENSTAND HIER

Door de verrassende eindstand in poule E werden daar niet veel bonuspunten gescoord. De enige die de eindstand in poule E goed had, was Thomas Konijn. Er waren 15 deelnemers die de eindstand in groep F goed hadden. Buddy Bunny en Melanie Blaauwbroek in ieder geval niet en dat heeft ervoor gezorgd dat ze naar beneden zijn gezakt. Jille de Boer had poule F goed en stijgt daardoor van plek 2 naar plek 1. Ruud Loos en Dick Zeegers hebben ook volop geprofiteerd van de winst van Georgië en maken de top-3 compleet.

Puntentelling;

Vanaf de 1/8 finale worden er volop punten uitgedeeld. Je krijgt sowieso 12 punten voor elk goed voorspelde land in de 1/8 finale ook al heb je het land niet op de juiste positie. Als je beide landen wel op de juiste positie hebt staan ontvang je 5 bonuspunten.

Om aanspraak te maken op de punten voor het juist voorspellen van de TOTO en/of de eindstand van de wedstrijd dient men in ieder geval één land op de juiste positie te hebben staan. Volop kansen dus om punten te pakken!

Veel plezier dit weekend met de eerste wedstrijden in de 1/8 finale!