Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Update 4 – VOETBALPOOL 2024

Germieco EK 2024 Voetbalpool - Update 4

Beste deelnemers,

Ik denk dat buitenspel dit weekend het meest besproken onderwerp is geweest. Want was het nu wel buitenspel of niet? Het is in ieder geval zeker dat de goal niet doorging en wij nog ons best moeten doen tegen de Oostenrijkers!

Wedstrijddag 8, vrijdag 21 juni;
De eerste wedstrijd ging tussen Slowakije en Oekraïne. De Slowaken wonnen hun eerste wedstrijd verrassend van onze zuiderburen en Oekraïne verloor verrassend van Roemenië. Het was dan ook aansluiten of afhaken voor Oekraïne. Het eerste gebeurde omdat Oekraïne de wedstrijd met 1-2 naar zich toetrok.

Om 18.00u. was het de beurt aan onze concurrenten Polen en Oostenrijk. Ook deze wedstrijd moesten de Polen nog starten zonder hun aanvoerder Lewandowski. Een hard gelag maar ze verweerden zich kranig. Kwamen 0-1 achter en maakten voor rust 1-1. In de 60e minuut kwam sterspeler Lewandowski erin. Nu zou het goed moeten komen. Helaas voor de Polen ging het de andere kant op en scoorden de Oostenrijkers niet alleen 1-2 maar even later ook de 1-3. Daarmee zit het toernooi voor de Polen er na de groepsfase op en doen de Oostenrijkers nog volop mee voor een plek in de volgende ronde.

Om 21.00u was het onze beurt. De hele dag ging het al over het meespelen van Mbappé. Doet ie nu wel mee of niet. Het bleek niet zo te zijn en dat was toch wel een opluchting. De Fransen hadden namelijk al 9 wedstrijden niet gewonnen zonder hun sterspeler. Het was een voorzichtige wedstrijd van beide kanten. Een paar kansen over en weer en een discutabele afgekeurde goal. Als je het mij vraagt was de 0-0 eindstand een terechte uitslag (en door slechts 2 deelnemers voorspeld, zie vorige update)

Wedstrijddag 9, zaterdag 22 juni;
Georgië en Tsjechië openden de voetbalzaterdag met een 1-1 gelijkspel. Doordat Portugal de schutterende Turken met 0-3 versloegen, en daarmee de groepswinst pakten, strijdt Tsjechië voor hun laatste kans tegen Turkije voor een plek in de 1/8 finales. Georgië is vrijwel zeker uitgespeeld na de groepsfase tenzij ze verrassen met winst op Portugal.

Onze zuiderburen herstelden zich uitstekend na de beschamende nederlaag tegen Slowakije en versloegen koploper Roemenië met 2-0. Door dit resultaat ligt het in poule E weer helemaal open.

Wedstrijddag 10, zondag 23 juni;
Op wedstrijddag 10 waren er maar 2 wedstrijden die ook nog gelijk werden afgespeeld. De beslissing in groep A zou gaan vallen. De Duitsers stonden lang achter met 1-0 tegen de Zwitsers. Het leek soms wel of ze het erom deden. Als ze 2ezouden worden zouden ze namelijk niet aan de kant van Spanje en Portugal belanden in het speelschema. Füllkrug had dat echter niet meegekregen en scoorde in de 92e minuut de 1-1 waardoor de Duitsers alsnog de groepswinst pakten. Of begint er zand in de motor te komen van de Duitsers?

Tussenstand:

BEKIJK HIER DE TUSSENSTAND

De tussenstand na speelronde 8 en 9 is gisteren gedeeld. De tussenstand na speelronde 10 ziet er behoorlijk anders uit. Dit komt doordat de punten van de eindstand van groep A wordt uitgedeeld. Voor elk land dat je op de juiste plaats groep hebt voorspeld krijg je 2 punten. Als je alle landen op de juiste plaats hebt staan krijg je 5 bonuspunten. Bij een juiste voorspelde eindstand in de groep kan je dus 13 punten behalen.  Buddy Bunny heeft gisteren uitmuntend gescoord en pakte de volle score en daarmee plaats 1. Nieuw in de top 3 zijn Dick Zeegers en Martin de Jonge. Buddy Bunny heeft wel een gaatje getrokken. Ik heb vernomen dat Buddy Bunny een viervoeter is die blaft dus ik vermoed dat zijn baasje vandaag een kluifje overhandigd.

Veel plezier met de wedstrijden vandaag en uiteraard morgen!

Met sportieve groet,

Marco Blaauwbroek & Rob Konijn

Germieco BV

Bevanos Infra

Comments are closed.