Samen maken we het werk

Update 2 – VOETBALPOOL 2024

Germieco EK 2024 Voetbalpool - Update 2

Beste voetballiefhebbers c.q. goede doelenondersteuners,

Gisteravond is de complete 1e ronde afgesloten. Alle landen hebben we nu voorbij zien komen.

Persoonlijk ben ik nog niet echt onder de indruk van de grote favorieten en zie ik toch hele mooie kansen liggen voor onze eindzege. Misschien ben ik te chauvinistisch en moet ik wakker worden uit mijn droom😊. De tijd zal het leren.

Wedstrijddag 4, maandag 17 juni;
Wedstrijddag 4 werd afgetrapt met het duel Roemenië – Oekraïne. Op voorhand hadden de meeste deelnemers Oekraïne op winst staan maar dit liep toch even anders. De Roemenen hadden een vliegende start van het toernooi en wonnen de wedstrijd afgetekend met 3-0.

Om 18.00u. was het de beurt aan onze Zuiderburen en Slowakije. De eerste echte verrassing van het toernooi was ontstaan. De Belgen verloren de wedstrijd met 0-1. Ze hadden wel een klein beetje pech met 2 afgekeurde doelpunten maar regels zijn regels als de VAR gebruikt wordt. Er waren slechts 5 deelnemers die Slowakije op winst hadden staan en daarvan had John de Leeuw zelfs de uitslag goed.

De dag werd afgesloten door onze aankomende opponenten Oostenrijk – Frankrijk. Daar waar menig voetbalkenner had verwacht dat Frankrijk de skiënde voetballers even zou oprollen kwam bedrogen uit. Frankrijk had wel het betere van het spel maar kon dat niet echt uitdrukken in de score. Ze hadden zelfs een eigen doelpunt nodig van oud Ajacied Maximilian Wöber. De Oostenrijkers verweerden zich uitstekend met o.a. veel kracht. Zelfs zoveel kracht dat de neus van sterspeler Mbappé, door vele voorspeld als topscorer van het toernooi, het begaf. De grote vraag is nu wat gaat er met hem gebeuren de aankomende wedstrijden…….

BEKIJK TUSSENSTAND WEDSTRIJDDAG 4

Wedstrijddag 5, dinsdag 18 juni;
Gisteren waren er maar 2 wedstrijden i.p.v. 3.

De eerste pot ging tussen Turkije en Georgië. Op voorhand een wedstrijd waarbij je veel strijd kon verwachten. Het werd een vermakelijke wedstrijd waarin Georgië verrassend op voorsprong kwam door Mikautadze (onlangs nog 6 maanden sterspeler bij Ajax) maar waarin de Turken de 2e helft orde op zaken stelden. Het werd uiteindelijk diep in de blessuretijd 3-1.

Om 21.00u. was het de beurt aan Portugal en Tsjechië. De Portugezen stelden toch wel teleur. Kwamen verrassend op achterstand en hadden een eigen doelpunt nodig van verdediger Hranáč om op gelijke hoogte te komen. In de 92e minuut viel dan toch de verlossing voor Portugal waardoor de wedstrijd eindigde in 2-1.

BEKIJK TUSSENSTAND WEDSTRIJDDAG 5

Klassement:
Na de eerste groepswedstrijden is er een echte top-3 ontstaan. Rene de Hoop pakten maandagavond de eerste plaats over en liet die gisteren niet los. Rene wordt op de voet gevolgd door Jille de Boer en Martin de Jonge. Er valt nog niet veel over te zeggen maar er is al wel een gaatje met plaats 4.