Samen maken we het werk

Update 10 – VOETBALPOOL 2024

Germieco EK 2024 Voetbalpool - Update 10

Beste deelnemers,

Na een teleurstellende 1e helft hebben onze Oranje helden de 2e helft orde op zaken gesteld. Het was aan het einde billen knijpen maar de zege werd gelukkig over de streep getrokken. We mogen ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland!

Wedstrijddag 18, vrijdag 5 juli;
Bekijk hier de tussenstad van wedstrijddag 18
Op wedstrijddag 18 stonden er op papier topwedstrijden op het programma. Om 18.00u. werd er afgetrapt met de wedstrijd Spanje – Duitsland. Een affiche om van te watertanden. Het werd een waar gevecht waarin de Duitsers voetballend de onderliggende partij waren maar de fysieke duels niet schuwden. Spanje kwam op 1-0 voorsprong maar de Duitsers zullen de Duitsers niet zijn als ze in de laatste minuut toch nog gelijk maakten. Het leverde een verlenging op. Een verlenging waarin het over en weer ging maar door een verdedigende inschattingsfout van Rudiger wisten de Spanjaarden in de laatste minuut van de verlenging de 2-1 te maken en ligt het thuisland uit het toernooi.

Om 21.00u. nog een topwedstrijd. Portugal – Frankrijk was de volgende wedstrijd in de kwartfinale die niet zou misstaan voor de finale. Frankrijk liet weer zien dat ze het spel niet willen maken en leunen op hun ijzersterke verdediging. Portugal probeerde van alles en had over de hele wedstrijd 60% balbezit maar kregen het niet voor elkaar om het verschil in doelpunten uit te drukken. Na 120 minuten voetbal stond het nog steeds 0-0. De wedstrijd werd door 5 fantastisch ingeschoten penalty’s beslist door de Fransen. Zo kunnen we ons opmaken voor een halve finale tussen Spanje en Frankrijk.

Wedstrijddag 19, zaterdag 6 juli;
Bekijk hier de tussenstad van wedstrijddag 19
Vandaag moest het gebeuren. Nederland kon zich na 20 jaar weer plaatsen voor de halve finale. Om 18.00u. konden we eerst rustig kijken naar mogelijk één van onze volgende opponenten. Werd het Engeland of toch de Zwitsers. Engeland stelde wederom teleur en speelde afwachtend. De Zwitsers deden dit ook waardoor het een saaie wedstrijd werd. De wedstrijd kwam pas los toen Zwitserland op 0-1 kwam. Het lijkt wel alsof Engeland pas in beweging komt als ze achter komen te staan want na de 0-1 ging Engeland vol gas geven wat resulteerde in de 80e minuut in een 1-1 gelijke stand.

Ook deze wedstrijd had een verlenging nodig. De verlenging leverde geen doelpunten op en werd beslist met penalty’s in het voordeel van Engeland.

Om 21.00u. was het onze beurt. We begonnen ijzersterk en Oranje zette de Turken vol onder druk wat resulteerde in de 2e minuut in een levensgrote kans. Depay wist hem helaas niet te verzilveren. Jammer genoeg kantelde de wedstrijd. Nederland werd slordig in balbezit en de Turken roken bloed. Turkije kwam in de 35e minuut op 0-1. Wat absoluut niet mocht gebeuren gebeurde toch. De Turken konden gaan verdedigen en loeren op de counter. Koeman moest het gaan omzetten en deed dat ook. Weghorst werd gebracht en dit zorgde voor de juiste spirit. Nu konden ze elkaar wel vinden, wat resulteerde in de eerste kansen. In de 70e minuut maakten Stefan de Vrij gelukkig gelijk en in de 76eminuut werd het door een eigen doelpunt zelfs 2-1. De slotfase was zacht gezegd hectisch. Maar met een beetje geluk en doorzettingsvermogen is het gelukt en hebben we ons geplaatst voor de halve finale in Dortmund tegen Engeland. Het belooft een voetbalfeest te worden in Dortmund waar duizenden Oranjefans op af gaan komen, de KNVB verwacht zelfs 75.000 Nederlandse supporters!

Tussenstand;

Na de wedstrijden van vrijdag greep Dick Zeegers opnieuw de eerste plek gevolgd door Mirte Groen en Ruud Loos. Helaas voor Dick had Mirte Groen Zwitserland ook als kwartfinalist voorspeld en pakte op zaterdag de koppositie over. Dick Zeegers staat nu gedeeld 2e samen met Juna Zijp. De 3eplaats wordt nu gedeeld tussen Dennis Peek, Jonah Smit, Melanie Blaauwbroek en Ruud Loos. Het staat echter heel dicht bij elkaar en doordat Duitsland en Portugal uit het toernooi zijn verwacht ik woensdag een hele andere situatie 😉.

Veel plezier met de wedstrijd dinsdagavond, om 21:00u.: Spanje-Frankrijk