Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Het Iwan Kantemanplein is een openbaar schoolplein en bestond voorheen vooral uit steen. Inmiddels heeft het plein een complete metamorfose ondergaan. In opdracht van de gemeente Amsterdam hebben we het plein groener gemaakt en veel speelmogelijkheden gecreëerd voor alle leeftijden. Het plein is nu een prettige plek om elkaar te ontmoeten, meer te bewegen en buiten te spelen.

Het ontwerp

Het Iwan Kantemanplein ligt achter winkelcentrum De Dukaat. Het wordt gebruikt door de kinderen van de basisschool De Horizon en de buurtkinderen. Het ontwerp voor het nieuwe Iwan Kantemanplein is tot stand gekomen op basis van de ideeën van de kinderen van De Horizon. Het nieuwe plein heeft drie speelzones gekregen: het kleuterplein, de avonturenzone en het sport- en spelplein.

Kleuterplein

Op het kleuterplein kunnen alle kinderen naar hartenlust spelen en ravotten. Er is een groot verkeersplein aangelegd. Al fietsend en steppend op dit plein leer je omgaan met verkeersregels. Zo kom je een zebrapad tegen, maar ook verkeersborden, een parkeerplaats of een tankstation. Er is een groot speeltoestel voor kleuters met een duikelrek en een trampoline geplaatst. Verder staan er op dit pleingedeelte ook nog twee peuterschommels, uitdagende speelpanelen en een twisterspel.

Avonturenzone

De avonturenzone is de groe­ne ader van het schoolplein. Zo komt er nog een beekje door de avonturen­zone die na een regenbui vol kan lopen met regenwater. In de avonturenzone is veel uit­daging te vinden.

Sport- en spelplein

Het sport en spel plein kent veel uitdaging voor de oudere kinderen. Naast diverse speeltoestellen is hier ook een sportveld aangelegd. Op het sportveld kan worden gebasketbald en gevoetbald. Om het veld staat een rand met gekleurde betonblokken. Aan de ene kant als afscheiding van het spel, aan de andere kant om lekker op te zitten. De speeltoestellen combineren sporten en spelen. Op één van de grote speeltoestellen kun je klimmen en klauteren, maar zeker ook sportoefeningen doen op het enterrek, brug of de rekstok.

Naast dit toestel staat er ook een groot combinatietoestel, duikelrek, draaitoestel, beweegbank en twee schommels. Over het plein loopt ook nog een route van bokspringpalen en gekleurde tegels.