Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Germieco werd, naar aanleiding van onder meer een helder risicobeheersplan, gekozen als partij om de buitenruimte op Cruquiuseiland naar een hoog niveau te tillen. Inmiddels heeft Germieco het eerste lustrum van dit project gevierd.

Maaiveldinrichting en dagelijks beheer

Pieter-Jan Kuijs, ontwikkelingsmanager van AMVEST, neemt ons mee naar het begin van dit project: “In 2007 startten wij met de planontwikkeling voor Cruquiuseiland en in 2012 kwamen wij met de gemeente Amsterdam tot overeenstemming over woningbouwontwikkeling. Wij kregen daarbij ook de opdracht de bestaande opstallen te verwijderen, grondsanering door te voeren en te zorgen voor de maaiveldinrichting. Voor dat laatste deel viel onze keus op Germieco. En daar hebben we geen spijt van. Uitvoerder Gerry Sanou en zijn team pakken de zaken goed aan.” Inmiddels is zo’n zeventig procent van de in totaal 1300 door AMVEST te realiseren woningen af. Germieco heeft ongeveer vijftig procent van de bijbehorende maaiveldinrichting klaar. “Maar Germieco doet nog meer voor ons. Zij verzorgen ook het dagelijks beheer van de al ingerichte maaivelden. Onder meer door te maaien en het onkruid te verwijderen, houden zij deze gebieden netjes. Zo kunnen we het gebied straks spik en span overdragen aan de gemeente”, zo vertelt Pieter-Jan.

Flexibel, begripvol en oplossingsgericht

Hoe mooi de planning ook is bedacht, de praktijk is vaak weerbarstiger. Als maaiveldinrichter zit het team van Germieco vaak klem tussen de aanleg van de ondergrondse kabels en leidingen enerzijds, en de verhuisdatum van de nieuwe bewoners van de woningen anderzijds. “Germieco toont hier veel begrip en zoekt proactief naar oplossingen.” Het jaar 2021 was een druk jaar: er werden maar liefst 4.000 woningen gerealiseerd. De volgende piek verwacht AMVEST vanaf 2023. Naar verwachting is het project in 2025 klaar.