Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Update 11 – VOETBALPOOL 2024

Germieco EK 2024 Voetbalpool - Update 11

Beste deelnemers,

De eerste Halve Finale zit erop. Spanje versloeg Frankrijk en staat in de Finale. Maar tegen wie…? Dat weten we na vanavond…

Wedstrijddag 20, dinsdag 9 juli;
Bij deze Update hebben we slechts één wedstrijd te vermelden. Namelijk de Halve Finale van gisteravond, vooraf op papier een prachtige affiche.

En dat bleek ook, vooral de eerste helft was om van te smullen. De Franse ploeg had wat kritiek te verduren gekregen in de aanloop naar deze wedstrijd. Het was te afwachtend, zelfs een beetje laf. Blijkbaar vond de Franse bondscoach Didier Deschamps dat zelf ook, hij had wat omzettingen gedaan. Opvallend was dat hij Griezmann buiten de basisopstelling liet. Frankrijk begon voortvarend, het was Kolo die de bal goed binnenkopte na een afgemeten voorzet van Mbappé (die zonder masker speelde). Het was de eerste normale veldgoal van de Franse ploeg op dit EK, en dat pas in de Halve Finale…

De goede Spaanse ploeg was heel eventjes van slag maar herpakte zich, nog geen 13 minuten later lag de bal er aan de andere kant in. Het was Yamal die de bal prachtig in de linkerbovenhoek krulde. Hiermee werd dit Spaanse supertalent de jongste doelpuntmaker ooit op een EK, hij is nog maar 16 jaar (wordt aanstaande zaterdag 17). En vier minuten later kwam Spanje zelfs op voorsprong. Olmo speelde zichzelf knap vrij en schoot de bal (via een Franse verdediger) achter keeper Maignan. Hiermee werd Olmo mede-topscorer van het EK, naast z’n 3 doelpunten heeft ie ook 2 assists op z’n naam staan. Na 25 minuten bleek uiteindelijk de eindstand al op het scorebord te staan. Er werd niet meer gescoord waardoor Spanje met 2-1 won! De Fransen kunnen naar huis (want de troostfinale bestaat niet) en de Spanjaarden staan in de Finale van het EK2024.

Tussenstand;
BEKIJK HIER DE TUSSENSTAND
We hebben een nieuwe Top 3. Mirte Groen blijft stabiel op nummer 1 staan, het gaatje met nummer 2 (Bryan van Steen) is slechts één puntje. Plek 3 wordt gedeeld door twee deelnemers, namelijk Dick Zeegers en Gerard Peek. Bij Bevanos staan ze er sowieso goed op want Alfons Verdam komt sterk opzetten en staat nu op nummer 5. In de bijlage zien jullie de nieuwe Ranglijst, het is ontzettend spannend…!!!

Vanavond treedt Oranje aan tegen Engeland. In het stadion van Dortmund heb je normaal de Gelbe Wand, een indrukwekkend gezicht. Veel supporters achter het doel, imposant én intimiderend voor de tegenstander. En vanavond is dit een Orange Wand, dit voelt als thuisvoordeel! Met de steun van veel Oranje-supporters op de tribune en nog vele tienduizenden in de stad heeft het Nederlands Elftal een unieke kans om voor de vijfde maal in de historie door te stoten naar een finale op een groot toernooi. Veertien jaar na de verloren WK-finale in Zuid-Afrika tegen Spanje strijdt Oranje in de Halve Finale tegen Engeland voor een plek in de eindstrijd van EURO 2024, die zondag in Berlijn wordt gespeeld.

Bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers betreden voor het Nederlands Elftal historische grond, want in het Westfalenstadion boekte Oranje 50 jaar geleden (op het WK ’74) een van de mooiste zeges in de historie. Destijds versloegen Cruijff & co het grote Brazilië met 2-0. Laten we hopen dat het vanavond wederom een succes wordt voor Oranje!

Heel veel plezier met de wedstrijd vanavond. Om 21:00u zitten (of staan) we er allemaal klaar voor: NEDERLAND-ENGELAND

Daarna weten we wie de tegenstander van Spanje wordt in de Finale van dit EK. Spannend…!!!

Vrijdag volgt Update 12.

Met sportieve groet,

Marco Blaauwbroek & Rob Konijn
Germieco BV
Bevanos Infra

Comments are closed.