Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Deze maand is de combinatie Germieco, Markus en Reimert (G+M+R) begonnen met de transformatie van het bruisende VU-campusplein! Deze vernieuwing staat in het teken van ontmoetingen en duurzaamheid, met als doel om 20-30% meer groen toe te voegen in de vorm van extra gras, beplanting en bomen. Hierdoor wordt het plein groener en gastvrijer, met minder bestrating en meer natuur. Bovendien nemen we maatregelen om binnenstedelijke opwarming tegen te gaan en een aangenaam lokaal microklimaat te creëren.

Deze vergroening maakt het campusplein niet alleen aantrekkelijker, maar draagt ook bij aan de gezondheid en biodiversiteit, terwijl het ook voor verkoeling zorgt, vooral tijdens hete zomers. Daarnaast verbetert het de waterafvoer bij hevige regenval.

Dit project loopt door tot het najaar van 2024, waarbij we ons op dit moment richten op de opbreek- en grondwerkzaamheden.

Wil je graag op de hoogte blijven van dit project? Neem dan een kijkje op www.vu.nl/campusplein voor uitgebreide informatie.