Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Germieco voetbalpool 2022 – Update 9

Beste pooldeelnemers,

De kater ligt inmiddels alweer een paar dagen achter ons… Wat een deceptie vrijdagavond… ☹ Heel Nederland zat vrijdagavond voor de buis, of thuis, of in de kroeg. Het hele land achter Oranje! Een geweldige comeback dankzij vechtlust, strijd én Wout Weghorst. In de ‘dying seconds’ op 2-2 komen! Helaas kon Nederland dit sterke kwartier met opportunistisch voetbal niet doorzetten in de verlenging. Op penalty’s eruit tegen Argentinië. Net als 8 jaar geleden…

Wedstrijddag 18, vrijdag 9-12;

Kroatië – Brazilië openden het bal. Een mooie voetbalwedstrijd, na 90 minuten nog 0-0. In de verlenging vielen 2 goals.

Eerst was het de beurt aan Neymar, deze Braziliaanse ster maakte na een dubbele ééntwee de 0-1 in de 105e minuut.

Maar Kroaten zijn strijders en zij weten hoe ze zo’n WK moeten spelen. Vier jaar geleden stonden ze nog in de finale…

In de 117e minuut maakte Bruno Petkovic de 1-1 (met een van richting veranderd schot). Dus het kwam op penalty’s aan.

Daar zijn de Kroaten goed in… De keeper van Kroatië stopte de pingel van Rodrygo en uiteindelijk schoot Marquinhos op de paal en was het over en uit voor Brazilië. De grote favoriet naar huis. Door een landje met nog geen 4 miljoen inwoners…

Nederland – Argentinië

Om 20:00u was Nederland-Argentinië aan de beurt. Er stond nogal wat op het spel, een plek bij de laatste vier van de wereld. In de 35e minuut speelt Messi op een mooie manier Nahuel Molina vrij die de toren van Joure passeert. Er is nog niks aan de hand. Dat kan in de 2e helft nog rechtgezet worden. Maar dan geeft de Spaanse scheidsrechter Lahoz in de 73e minuut een penalty aan Argentinië.

Wie anders dan Messi benut dit buitenkansje…: 0-2
Dan gaat Louis van Gaal opportunistisch wisselen, hij moet wel. Wout Weghorst kopt in de 83e minuut raak en weet later nog een keer het net te raken. Een prachtig ingestudeerde vrije trap. Durf het maar op dát moment… In de 11e minuut van de verlenging. Koopmeiners speelt ‘m aan en Wout scoort.

Hiermee is Wout de eerste invaller ooit die namens Oranje twee keer tot scoren kwam in één WK-duel.

Daarnaast was zijn gelijkmaker na 100 minuten en 30 seconden het laatste doelpunt in de tweede helft van een knock-outduel op het WK sinds 1966.

Het duel werd ontsierd door de vele gele kaarten (6 voor Nederland en 8 voor Argentinië) en door de vele opstootjes.

En Messi mocht zelfs de bal met z’n hand smashen zonder dat ie daar geel voor kreeg, terwijl Lahoz er met z’n neus bovenop stond… Opmerkelijk!

De meeste Nederlanders werden zaterdagochtend wakker met een kater. Het WK zit erop en de spelers vlogen zaterdag al terug naar huis…

Wedstrijddag 19, zaterdag 10-12;

Nadat Marokko eerst Groep F had overleefd (met o.a. Kroatië en België erin) wonnen ze daarna in de achtste finale van Spanje (ook niet de minste).

En in de kwartfinale versloegen ze vervolgens ook nog Portugal. Dus Marokko kreeg deze halve finale plaats zeker niet cadeau. Erg knap van ze!

De goal in de 42e minuut van Youssef En-Nesyri was een prachtige kopbal. Hij sprong ontzettend hoog en versloeg zo Diogo Costa, de Portugese keeper.

Wat Portugal erna ook probeerde, het had geen zin. De Leeuwen van de Atlas streden voor de winst en Portugal kwam er niet meer doorheen. Het bleef 1-0.

Marokko is het eerste Afrikaanse land ooit dat zich plaatst voor de halve finale op het WK. Ziyech en co schrijven nu al geschiedenis. En het kan nóg mooier worden…

Daarna was het de beurt aan twee Europese grootmachten. Engeland – Frankrijk. Na goals van Aurélien Tchouaméni, Harry Kane en Olivier Giroud stond het 1-2. Toen kreeg Kane dé kans om Engeland op gelijke hoogte te schieten. De eerste schoot ie in de 54e minuut onberispelijk binnen maar in de 84e minuut schoot ie hoog over… Er is een filmpje dat Kane samen met Jonny Wilkinson oefent op penalty’s. Maar ja, Wilkinson is een rugbyer en die moeten juist óver de lat schieten. Dus wat dat betreft heeft Kane goed gekeken naar deze Engelse rugby-legende.

Frankrijk hield het vervolgens goed dicht en mag zich gaan opmaken voor de halve finale. Dit is al de zevende keer in de geschiedenis van het WK.

Het is overigens ook de zevende keer dat Engeland werd uitgeschakeld in de kwartfinale van het WK, vaker dan ieder ander land in de WK-geschiedenis.

Halve finales:

  • DINSDAG 13 DECEMBER (20:00u): ARGENTINIË – KROATIË
  • WOENSDAG 14 DECEMBER (20:00u): FRANKRIJK – MAROKKO

Klassement:

In de top-3 van het klassement is het weer stuivertje wisselen. Viggo Smit kon een paar dagen genieten van zijn 1e plaats maar is nu gezakt naar een gedeelde 3e plaats. Zijn 3e plaats moet hij delen met Xavi Blaauwbroek. Op de 1e plaats heeft Familie van ’t Hek zijn plek weer ingenomen. Nieuw in de top- 3 is Mark Hendriksz. Mark hing al een tijdje tegen een podium plaats aan en staat er nu eindelijk op.

Het is interessant wat er gaat gebeuren in het klassement. Dan Swart stond na afgelopen dinsdag nog op een 39e plaats en nu keurig 4e. Het kan hard gaan………

Heel veel kijkplezier tijdens de halve finales.

Ranglijst

Klik hier voor het overzicht van de nieuwste tussenstand van de Germieco-voetbalpool.

Comments are closed.