Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Germieco voetbalpool 2022 – Update 8

Beste deelnemers,

De 1/8 finalewedstrijden zijn achter de rug en daarmee zijn de kwartfinale wedstrijden bekend. Voordat de kwartfinalewedstrijden gaan beginnen zijn er eerst 2 rustdagen. Het zal wennen zijn, geen voetbal kijken maar meekijken naar Lang leve de liefde, De bevers of Say yes to the dress. Even doorbijten de aankomende 2 dagen, het is zo vrijdag!


Wedstrijddag 16, maandag 5-12;
De eerste wedstrijd op wedstrijddag 16 werd gespeeld tussen Japan en Kroatië. Zou het de ploeg van bondscoach Hajime Moriyasu weer lukken om te stunten of eindigt het toernooi voor ze in de 1/8 finales? Japan was dichtbij maar kwam net tekort. Een wedstrijd waarin het redelijk gelijk op ging eindigde in 1-1 en werd beslist na strafschoppen in het voordeel van Kroatië. Zo ligt Kroatië op koers om hun prestatie van 4 jaar geleden te evenaren.

De tegenstander van Kroatië moest komen uit de wedstrijd Brazilië – Zuid-Korea. Brazilië nam deze wedstrijd wel serieus en trad weer aan met hun A-ploeg. Het niveauverschil vergeleken met het B-team dat aantrad tegen Kameroen was groot. Brazilië walste de 1e helft over Zuid-Korea heen. De ruststand was al 4-0. De Brazilianen hadden waarschijnlijk hun dansschoenen in de kleedkamer achter gelaten want ze scoorden de 2e helft niet meer. Zuid-Korea deed dat nog wel en redde daarmee de eer. De wedstrijd eindigde in 4-1. Kroatië mag het dus opnemen tegen titelkandidaat Brazilië in de kwartfinale.


Wedstrijddag 17, dinsdag 6-12;
Spanje moest het opnemen tegen Marokko in hun 1/8 finalewedstrijd. Spanje had balbezit (76%) en speelde de bal veelvuldig rond maar kwam niet veel verder dan dat. Spanje had 1(!) schot op doel en konden nog wel 2 dagen door voetballen maar kwamen er niet door heen. De Marokkanen verdedigde met hand en tand en hielden de rijen gesloten. Spanje had geen plan B en zo eindigde de wedstrijd in 0-0. Wat niet voor mogelijk werd gehouden, bondscoach Luis Enrique had zijn spelers namelijk huiswerk meegegeven met als opdracht 1000 penalty’s te oefenen in het afgelopen jaar, gebeurde toch. Spanje miste de eerste 3 penalty’s en Marokko profiteerde daarvan door wel te scoren. En zo plaatste Marokko zich voor de kwartfinale en kan titelfavoriet Spanje zijn spullen pakken.

In de kwartfinale moet Marokko het gaan opnemen tegen Portugal. De bondscoach van Portugal veraste vriend en vijand door Cristiano Ronaldo te passeren. Een uitstekende zet zo bleek al snel omdat zijn vervanger Ramos gebrand was en daardoor 3 doelpunten scoorden. Portugal versloeg de wat zieke Zwitsers met 6-1.


Klassement:
We hebben een nieuwe nummer 1 in het klassement. Viggo Smit heeft de macht gegrepen en mag tijdens de aankomende rustdagen lekker lang genieten van zijn positie. Viggo wordt op de voet gevolgd door Familie Van ’t Hek en Xavi Blaauwbroek. Xavi heeft na wedstrijddag 16 zelfs even 1e gestaan maar was deze plaats na 1 dag alweer kwijt. Als ik naar het klassement kijk en zie hoe dicht iedereen bij elkaar staat kunnen de bonusvragen nog wel eens een belangrijke factor gaan spelen in de eindzege.

De volgende update zal door de rustperiode niet aanstaande vrijdag zijn maar maandag na het weekend.

Heel veel kijkplezier tijdens de kwartfinales!

Ranglijst

Klik hier voor het overzicht van de nieuwste tussenstand van de Germieco-voetbalpool.

Comments are closed.