Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Germieco voetbalpool 2022 – Update 7

Beste toernooi-tijgers,
Het toernooi is halverwege en we zitten er nog steeds in… Terwijl er toch al heel wat landen naar huis zijn.

In update 7 gaan we in op drie wedstrijddagen:

Wedstrijddag 13, vrijdag 2-12;
In Groep H ging het alle kanten op. Het leek erop dat Portugal én Uruguay door zouden gaan. Maar ondanks de 0-2 winst op Ghana lag Uruguay eruit. Een huilende Suárez in beeld. Zijn laatste grote toernooi… Zuid-Korea is wél door en mag aantreden tegen Brazilië… (vanavond om 20:00u).

In Groep G ging de topfavoriet onderuit. Brazilië verloor met 1-0 van Kameroen. De doelpuntmaker (Vincent Aboubakar) had hier wel een rode kaart voor over. Hij trok z’n shirt uit en had al geel. Een tweede gele kaart resulteerde in rood. Met een bigsmile liep ie het veld af. Hij had gescoord en Kameroen hield in de laatste paar minuten de 0.

Ondanks dit verlies eindigde Brazilië evengoed als groepshoofd. En Zwitserland eindigde op nummer 2. De Zwitsers speelden goed en wonnen met 2-3 van Servië. Tadic en z’n mannen naar huis. Hiermee waren álle groepswedstrijden gespeeld. Dus op naar de 1/8 finales…


Wedstrijddag 14, zaterdag 3-12;
Twee mooie affiches op het programma. Om 16:00u ons Oranje tegen de Verenigde Staten. Met een uitgedokterde tactiek en goedspelende ‘wingbacks’ versloeg Nederland de Amerikanen. De eerste goal is een van de mooiste uitgespeelde doelpunten van dit toernooi. Prachtig uitgespeeld, mooi teruggelegd richting penaltystip door Dumfries en prachtig ingeschoten door Depay. Daarna gaf Dumfries een voorzet op Blind (de 2-0) en Blind een voorzet op Dumfries (de 3-1). Al met al een heerlijke middag. Veel mensen gingen erna Sinterklaasfeest vieren…

Om 20:00u konden we kijken hoe onze volgende tegenstander het zou doen. Argentinië als torenhoge favoriet tegen de Australiërs. Dat bleek terecht, Argentinië won met 2-1 van Australië. De eerste kwartfinale was hiermee bekend: NEDERLAND-ARGENTINIË op vrijdag 9 december om 20:00u.


Wedstrijddag 15, zondag 4-12;
Op zondag waren Frankrijk en Engeland de twee favorieten tegen respectievelijk Polen en Senegal. Aan de hand van de topspeler van dit toernooi (Mbappé) wonnen de Fransen met 3-1 van Polen. Pas in de 100e minuut scoorde Lewandowski een eretreffer (een benutte penalty).

Engeland had uiteindelijk geen kind aan Senegal. De Engelsen speelden sober maar zéér effectief (een beetje a la Oranje). Leuk voor Kane dat ie z’n doelpunt meepikte… De tweede kwartfinale was hiermee bekend (een Europese kraker): ENGELAND-FRANKRIJK op zaterdag 10 december om 20:00u.


Klassement:
Nummers 1 en 2 zijn onveranderd. Echter heeft familie van ’t Hek de koppositie over genomen van Ramona Verhoef. Het verschil is slechts 3 puntjes. Leon Elsman heeft veel punten gepakt en stormt de top 3 binnen op de voet gevolgd door Mark Hendriksz en Julia Vlug!

Speciale vermelding voor Nico-Jan van Voorst. Deze 80-jarige voetbalkenner speelde in 1953 al z’n eerste voetbalwedstrijd (Zuidoostbeemster-Middenbeemster) en is een van de eerste abonnees van het blad Voetbal International.

Al deze voetbalkennis komt nu mooi van pas. Nico-Jan staat op een zeer verdienstelijke 6e plek. Onze Poolse voetbalkenner Robert Wojciszyn baalde van het resultaat van zijn land maar pakte gisteren wel veel punten en komt de top 10 binnen.
Veel voetbalplezier de komende dagen!

Ranglijst

Klik hier voor het overzicht van de nieuwste tussenstand van de Germieco-voetbalpool.

Comments are closed.