Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Germieco voetbalpool 2022 – Update 6

Beste voetballiefhebbers,

De poulefase begint op zijn einde te lopen en dat betekent dat de helft van de deelnemende landen huiswaarts keren. Een aantal landen die in de lijn der verwachtingen zaten maar ook een aantal verassingen.

Wedstrijddag 11, woensdag 30-11;

De laatste poulewedstrijden in groep D waren Australië – Denemarken en Tunesië – Frankrijk. Denemarken moest winnen om aanspraak te maken op de 2e plaats. Ze hadden het beste van het spel, meer balbezit en kansen maar het lukte de Denen niet om een goal te maken, sterker nog De Aussies maakte hem en plaatste zich voor de 1/8 finale.

De bondscoach van Frankrijk dacht het duel met Tunesië wel even te kunnen aantreden met een B- elftal. Dit plan mislukte volledig en ze kregen dan ook volledig terecht de deksel op hun neus. Het duel eindigde in een 1 – 0 overwinning voor Tunesië. Frankrijk had wel genoeg voorsprong opgebouwd in de eerste 2 wedstrijden zodat zij zich verzekerden van de eerste plaats.

Om 20.00u begon de ontknoping in poule E. Argentinië moest winnen van Polen om niet afhankelijk te zijn van de andere wedstrijd uit de poule en deed dit ook. Messi en Co versloegen Polen met 2 – 0 en dus eindigde Argentinië op de eerste plaats en doordat Saoedi-Arabië – Mexico eindigde in 1 -2 (in de 95e minuut nog een doelpunt van Saoedi-Arabië) plaatste ook polen zich op doelsaldo als nummer twee voor de 1/8 finales.

Wedstrijddag 12, donderdag 1-12;

Wedstrijddag 12 was de dag van de waarheid voor Duitsland en België. Duitsland zou het wel redden want die moest tegen de zwakste uit de poule Costa Rica en Japan zou het toch nooit winnen van de Spanjaarden. Dit waren de meningen vooraf maar de werkelijkheid was net even anders. Een prachtige ontknoping waarbij er zelfs een moment was dat zowel Duitsland als ook Spanje uitgeschakeld zouden zijn. Uiteindelijk werd alleen Duitsland het slachtoffer omdat de Spanjaarden zich lieten verassen door de dappere strijders van Japan. Wie had dit toch voor mogelijk gehouden voordat het toernooi begon. Duitsland werd in onze pool 160x genoteerd als 1/8 finalist, Japan 6x en Spanje 164x dat zegt genoeg. Ik heb overigens het vermoeden dat onze 3 deelnemers met Japans bloed, de familie Kambayashi, behoorden tot de 6 die Japan door hadden maar ik kan het mis hebben. In ieder geval gefeliciteerd!

Eerder op de dag dus de beurt aan België. België speelde beter dan in de vorige wedstrijden, kregen ook flinke mogelijkheden maar helaas voor de Belgen lukte het niet en werd het 0 – 0. En zo konden onze zuiderburen hun spullen pakken om terug te keren naar Brussel. Dit doen ze echter wel zonder bondscoach want Martínez nam gelijk ontslag. In dezelfde poule kon Marokko zich ook plaatsen voor de volgende ronde. Ze hadden vooraf genoeg aan een gelijk spel en dus de beste papieren. Uiteindelijk wonnen de Marokkanen met 1- 2 en gaan ze zelfs als poulewinnaar door naar de 1/8 finales.

Leuk feitje: 155 deelnemers voorspelden België als 1/8 finalist en maar 32 deelnemers voorspelden dat Marokko door zou gaan naar de volgende ronde.

Klassement:

Door de verassende uitslagen zijn er niet heel veel punten verdiend. Vooral de extra punten voor de voorspelling van de eindstand in de poule werden massaal misgelopen. Dan Swart, Hans van der Dries en Thijn Leenstra waren de enige met de juiste eindstand in poule E of F. In de top van het klassement gebeurde er weinig eb behield de top-3 zijn plekje. Dat betekent dus dat Ramona Verhoef als koploper het weekend in gaat op de voet gevolgd door familie van ’t hek en op iets ruimere afstand gevolgd door Dennis van de Ven. Juich niet te vroeg Ramona want het kan maandag behoorlijk veranderd zijn als de eerste finalewedstrijden zijn gespeeld.

Veel voetbalplezier!

Ranglijst

Klik hier voor het overzicht van de nieuwste tussenstand van de Germieco-voetbalpool.

Comments are closed.