Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Germieco voetbalpool 2022 – Update 5

Beste WK-kijkers,

We zijn weer twee wedstrijddagen (en acht wedstrijden) verder. Tijd voor een nieuwe update (#5). Het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. Met 7 punten koploper van Groep A. Maar het was weer niet al te best. Laten we hopen dat het tegen de Verenigde Staten beter gaat lopen! De spelers zelf én Louis van Gaal hebben er alle vertrouwen in dat ze beter kunnen… We gaan het zaterdag zien!

Wedstrijddag 9, maandag 28-11;

De doelpuntrijke wedstrijden waren Kameroen – Servië (3-3) en Zuid-Korea – Ghana (2-3).

Bij het laatstgenoemde duel was Zuid-Korea de bovenliggende partij (veel meer balbezit en veel meer schoten op doel).

Toch was het Ghana die aan de hand van Ajacied Kudus (twee goals) de overwinning én drie belangrijke punten binnensleepte…

Brazilië won later die dag zakelijk van Zwitserland (1-0) en plaatste zich voor de 1/8 finale.

’s Avonds was het de beurt aan Ronaldo & co. Zouden de Zuid-Europeanen van de Zuid-Amerikanen kunnen winnen? Dát gebeurde.

Portugal won met 2-0 van Uruguay door twee goals van Bruno Fernandes. Alhoewel Ronaldo dacht dat híj er eentje gemaakt had…

Wedstrijddag 10, dinsdag 29-11;

Vanaf deze dag gaan de groepswedstrijden vanuit dezelfde groep op dezelfde tijd beginnen.

Als eerste waren de Nederland – Qatar en Ecuador – Senegal aan de beurt. Begonnen allebei om 16:00u.

Bij Nederland was al vrij snel duidelijk dat zij door zouden gaan naar de 1/8 finale maar bij Ecuador – Senegal bleef het spannend tot het einde.

De Afrikanen trokken uiteindelijk aan het langste eind en mogen nu aantreden tegen de Engelsen.

Twee opmerkelijke feiten: het is de eerste keer in de WK-geschiedenis dat het thuisland geen enkel punt behaald heeft.

En het is ook de eerste keer in de geschiedenis van het Nederlands elftal dat een speler in de WK groepsfase in ieder groepsduel 1x scoort. PSV’er Gakpo deed het!

’s Avonds mochten we ons opmaken voor twee clashes: Iran – Verenigde Staten. Dankzij een mooie voorzet van oud-Ajacied Dest kon Pulisic ‘m binnenwerken. Hij raakte daar zelf wel bij geblesseerd.

Aan het einde van de wedstrijd zette Iran nog even aan. Maar de Amerikanen hielden stand en sleepten een 0-1 overwinning uit het vuur.

De coach van Engeland had wat talentvolle jonge spelers in de basis gezet, jongens in vorm. Dat bleek. Engeland walste over Wales heen, het werd maar liefst 0-3 voor de Engelsen.

Voor in de agenda:

Zaterdag 3 december (16:00u): NEDERLAND – VERENIGDE STATEN

Zondag 4 december (20:00u): ENGELAND – SENEGAL

Klassement:

Er tekent zich nu een duidelijke top 3 af. Met Ramona Verhoef op de 1e plek. Familie van ’t Hek stijgt naar plek 2. Dennis van de Ven zakt een plekje en maakt de top 3 compleet.

Wanneer je een land in de Groep op de juiste plek voorspelt krijg je 2 punten. Wanneer álle vier de landen in de Groep op de juiste plek staan pak je er dus 4x 2 = 8 punten plus 5 bonuspunten omdat je ze allevier goed hebt. Is dus 13 punten maximaal per Groep. Ramona en familie Van ’t Hek hebben dit bij zowel Groep A als Groep B. Pakken dus de volle mep van 26 punten! De 12 punten per goed voorspelde 1/8 finalist zal later worden uitgegeven.

In de tussenstand zijn de flinke stijgers en zakkers goed te zien. Opvallend is de stijging van bijvoorbeeld Jurgen Pols, met maar liefst 64 plekken. Maar zeker ook Jack Rurup die zelfs 70 plekken omhoog ging.

Marco Kieft, Saskia Andriessen en Matthijs Vlieghuis doen goede zaken, stijgen 46 plekken!! Maar de allergrootste stijger (speciale vermelding) is Kaz Kambayashi (84 plekken omhoog).

Veel kijkplezier de komende dagen.

Om te beginnen vandaag (om 16:00u) met Tunesië – Frankrijk én Australië – Denemarken. En dan om 20:00u de kraker in Groep C, nr. 1 Polen tegen nr. 2 Argentinië (Lewandowski vs Messi) en tegelijkertijd Saoedi-Arabië – Mexico.

Ranglijst

Klik hier voor het overzicht van de tussenstand van de Germieco-voetbalpool.

Comments are closed.