Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Germieco voetbalpool 2022 – Update 4

Er zijn de afgelopen 3 dagen 12 wedstrijden gespeeld. Voor de echte voetballiefhebber is er niks mooiers. Vooral op een dag als gisteren. Druilerig weer, kachel aan en heerlijk ontspannen. In 12 wedstrijden zijn er ook een hoop punten te verdienen maar daarover later meer.

Wedstrijddag 6, vrijdag 25-11;

De vrijdag werd afgetrapt met de wedstrijd Wales – Iran. Iran moest aan de bak na de 6 – 2 nederlaag tegen Engeland en deed dit ook. De wedstrijd was niet goed maar Iran sleepte er wel een 0 – 2 overwinning uit.

Om 14.00u was het de beurt aan Qatar en Senegal. Senegal en Qatar moesten een goed resultaat halen om in leven te blijven. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1 – 3.

De derde wedstrijd van de dag was die van onze natie. Heel Nederland wilde op tijd naar huis om niks te hoeven missen. Vandaag zou het gebeuren. De eerste wedstrijd was niet goed maar het zou de tweede wedstrijd goed komen. Drie nieuwe spelers in de basis die het ongelijk van King Louis over hun wisselbeurt in de eerste wedstrijd even zouden bewijzen. Niks was minder waar. We komen nog wel vrij snel op voorsprong maar wat was het slecht daarna! Een wedstrijd om snel te vergeten maar wel één belangrijk punt.

De vrijdag werd afgesloten door Engeland en Verenigde Staten. Deze pot eindigde in een bloedeloze 0 – 0.

Wedstrijddag 7, zaterdag 26-11;

Zaterdag stond in het teken van Argentinië – Mexico. 39 deelnemers hebben Argentinië genoteerd als wereldkampioen. Het zou toch wat zijn als Messi en zijn kornuiten in de poulefase al uitgeschakeld zouden worden. Het gebeurde niet. Aan de hand van superster Messi maakte Argentinië in de tweede helft het verschil 2 – 0. Zo blijven ze in de race voor de volgende ronde en moeten ze winnen van Polen.

De andere wedstrijden op zaterdag waren:

Tunesië – Australië 0 – 1
Polen – Saoedi-Arabië 2 – 0
Frankrijk – Denemarken 2 – 1

Wedstrijddag 8, zondag 27-11;

Zondag begon met een verrassende nederlaag van Japan tegen Costa Rica. Costa Rica leverde het eerste schot op doel ooit op een WK en sleepte daardoor een 0 – 1 overwinning uit het vuur. Voor onze Oosterburen en zes deelnemers van de voetbalpool een droomuitslag! Zelfs als Duitsland met een minimaal verschil zou verliezen van Spanje hadden ze nog kans op de volgende ronde omdat ze de laatste wedstrijd tegen het op papier zwakkere Costa Rica moeten spelen. De Duitsers verloren echter niet maar speelden gelijk. De wedstrijd Spanje – Duitsland eindigde na een prachtig gevecht in 1 -1. Zelf vond ik deze wedstrijd de beste die ik tot nu toe heb gezien en de uitslag was meer dan terecht.

Tussendoor was het nog de beurt aan België – Marokko en Kroatië – Canada. Onze Zuiderburen konden geen potten breken tegen Marokko. Aan de hand van ex-Ajacied Ziyech pakte Marokko een meer dan verdiende overwinning 0 -2. Zo wordt het voor het verouderde België een hele opgave om de knockout fase te halen omdat ze hun poulefase afsluiten tegen Kroatië. Kroatië herstelde zich uitstekend na een hele vroege achterstand tegen Canada.  Het werd uiteindelijk 4 -1.

Klassement:

Marcel Soder raakte op vrijdagavond zijn 1e plaats kwijt aan Martin van den Berg en belandde op de 2e plek. Helaas voor Martin was dit maar voor korte duur want op zaterdagavond pakte Dennis van de Ven de leiding in het klassement en bleef Marcel keurig 2e staan. De top 3 werd zaterdagavond compleet gemaakt door een gedeelde 3e plaats van Ramona Verhoef en Xavi Blaauwbroek (ik heb vernomen dat Ramona en Xavi familie van elkaar zijn dus daar moet wel veel voetbalverstand in de familie zitten).

Wedstrijddag 8 was geen gelukkige voor Marcel want hij zakte naar de 8e plek. Ramona zette de goede lijn door en pakte de koppositie. Dennis van de Ven zakte naar plaats 2 en Sander van Eijndhoven pakte de 3e plaats van Xavi af. Zo is het stuivertje wisselen aan de top van het klassement.

Veel kijkplezier de aankomende dagen.

Ranglijst

Klik hier voor het overzicht van de tussenstand van de Germieco-voetbalpool.

Comments are closed.