Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Germieco voetbalpool 2022 – Update 12

Beste deelnemers,

ARGENTINIË is Wereldkampioen.

In een zinderende finale werd Frankrijk verslagen. Bij wedstrijddag 23 gaan we daar verder op in, maar eerst wedstrijddag 22.

Wedstrijddag 22, zaterdag 17-12;

In de strijd om het brons wint Kroatië met 2-1 van Marokko.

Twee prachtige goals van Kroatië: Josko Gvardiol en Mislav Orsic scoorden. Alleen Achraf Dari kon daar wat tegenoverstellen.

Marokko verlaat Qatar met een opgeheven hoofd. Ze zijn bij de beste vier van de wereld geëindigd, een mooie prestatie. En na de 2e plek in 2018 is Kroatië nu 3e geworden. Nederland had in de “periode 2010 / 2014” dezelfde reeks. Ook 2e en vier jaar later 3e. De goed spelende Luka Modric liet zien dat je op je 37e nog lang niet versleten bent…

Wat nog wel opmerkelijk is; in elk van de laatste elf(!) edities van het WK werd de troostfinale gewonnen door een Europese ploeg.

Wedstrijddag 23, zondag 18-12 (DE FINALE);

Om 16:00u is het zover, DE FINALE! Het is meteen duidelijk, de Argentijnen zitten er bovenop en de Fransen zijn erg slordig.

Frankrijk speelt zelfs zo slap dat ze in de eerste 45 minuten geen schot op doel hebben en ze zelfs geen bal hebben aangenomen in het 16 metergebied. Argentinië slaat twee keer toe: Lionel Messi scoort in de 23e minuut uit een penalty. Vlak ervoor heeft de slecht spelende Dembélé de Argentijn Ángel Di María onderuitgehaald.

En in de 36e minuut is het Di María zelf die het net vindt, na een prachtige aanval (assist van de goed spelende Mac Allister) zet hij Argentinië op een comfortabele 2-0. Didier Deschamps (trainer van Frankrijk) grijpt keihard en meedogenloos in. Giroud en Dembélé haalt ie in de 41e minuut naar de kant. Thuram en Kolo Muani komen erin. Het helpt allemaal niet want tot de 75e minuut is Frankrijk totaal ongevaarlijk en lijkt de wedstrijd op 2-0 te gaan eindigen. Maar ja, de Fransen hebben sterspeler Mbappé. In de 80e minuut scoort ie uit een penalty en een minuut later rondt ie een mooie aanval (na een ééntwee met Thuram) prachtig af: 2-2. En eigenlijk is het vanaf dit moment pas een wedstrijd… Na 90 minuten staat het nog steeds 2-2, dus verlenging. Het wordt nog 30 minuten billenknijpen.

In de 108e minuut is het wederom Messi die weet te scoren (3-2), daarmee lijkt deze grootheid de wedstrijd te beslissen maar niets is minder waar… In de 118e minuut maakt Argentinië hands in het strafschopgebied. Dit buitenkansje is aan Mbappé wel besteed en hij schiet vanaf de stip raak: 3-3. Drie goals in een WK finale, dit is nog nooit door iemand gepresteerd. En vier jaar geleden wist Kylian Mbappé ook al in de WK finale te scoren. Een Topspeler! Én de topscorer van dit WK met 8 goals.

Na 120 minuten voetbal staat het 3-3 dus het WK wordt beslist door penalty’s. Nederland weet hoe het is om penalty’s te nemen tegen de Argentijnen, een lastige missie.

Dit geldt ook voor Frankrijk. Het schot van Kingsley Coman wordt door dé keeper van dit toernooi (Emiliano Martínez) gestopt en Aurélien Tchouaméni schiet mis.

De Argentijnen missen niet en Gonzalo Montiel heeft de eer de beslissende binnen te schieten. Hiermee is ARGENTINIË WERELDKAMPIOEN!!

Het was 36 jaar geleden dat Argentinië de wereldtitel won, destijds dankzij Maradonna. En nu wint Argentinië aan de hand van Messi.

Lionel Messi is eerste speler ooit die in de groepsfase, achtste finale, kwartfinale, halve finale en finale op één WK gescoord heeft. Messi breekt record na record. Wat een grootheid!

Klassement:

Hieronder de top 3 nog zónder bonuspunten, dus de laatste tussenstand. Morgen volgt de eindstand (mét bonuspunten).

Wat opvalt zijn de flinke stijgers. Dit komt omdat zij de finale Argentinië – Frankrijk goed voorspeld hebben én dat zij Argentinië als wereldkampioen voorspeld hadden…

De hele Top 10 heeft dit voorspeld. Mooi dat Ryu Kambayashi de top 10 completeert.

Dit is de voorlopige top 3:

  1. Viggo Smit, 621 punten
  2. Ilse Bruijn, 606 punten
  3. Ramona Verhoef, 605 punten

Morgen volgt de definitieve eindstand. We houden jullie nog even in spanning…

Ranglijst

Klik hier voor het overzicht van de nieuwste tussenstand van de Germieco-voetbalpool.

Comments are closed.