Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Germieco voetbalpool 2022 – Update 11

Beste deelnemers,

De finale is bekend: ARGENTINIË – FRANKRIJK (op zondag 18 december, 16:00u.)

Wedstrijddag 21, woensdag 14-12;

Voor Marokko was het WK sowieso al geslaagd door bij de laatste vier te komen, als eerste Afrikaanse land ooit in de WK-geschiedenis. Maar na het uitschakelen van Spanje en Portugal zouden de ‘Leeuwen van de Atlas’ ook graag van Frankrijk winnen. Maar dit lukte niet. Frankrijk was een maatje te groot… Voor de wedstrijd was het wel jammer dat de eerste goal zo vroeg viel, daarna konden de Fransen “achterover leunen” en loeren op de counter. Marokko speelde goed en was erg strijdbaar, hadden ook veruit het meeste balbezit (62% om 38%). Maar ja, het gaat om de doelpunten… In de 5e minuut scoorde Theo Hernández en in de 79e minuut was het de beurt aan invaller Randal Kolo Muani die zijn allereerste doelpunt voor de Haantjes maakte.

Einstand 2-0 voor Frankrijk. Dus wéér in de finale (net als in 1998, 2006 en 2018).

Wat óók  nog spannend wordt (en bonuspunten kan gaan opleveren in de pool) is de strijd om de titel Topscorer. Mbappé staat op 5 en Messi staat op 5. Daarachter staan twee spelers op 4. Dat zijn spelers die ook de finale spelen, namelijk Álvarez (van Argentinië) en Giroud (van Frankrijk).

Klassement:

Het is ontzettend spannend! Op dit moment een gedeelde eerste plaats. Familie van ’t Hek én Viggo Smit.

Viggo heeft deze voorspellende kwaliteiten vast van z’n vader. Want Edwin Smit werd anderhalf jaar geleden 2e bij de Germieco EK Voetbal-pool.

De appel valt niet ver van de boom…

De top 4 staat érg dicht bij elkaar:

  1. Familie van ’t Hek, 524 punten
  2. Viggo Smit, 524 punten
  3. Mark Hendriksz, 522 punten
  4. Xavi Blaauwbroek, 521 punten

Van álle deelnemers hebben 40 mensen Argentinië als Wereldkampioen voorspeld en 19 mensen hebben Frankrijk als Wereldkampioen.

Wat ook nog wel leuk is om te vermelden: Dat slechts één deelnemer Marokko bij de laatste vier heeft voorspeld, dat is Dan Swart.

En in totaal is de finale Argentinië-Frankrijk 23x voorspeld. Waarvan 5x in de huidige top 10 van de ranglijst. En 12x in de top 25… 😊

Er zullen dus in de top nog verschuivingen gaan plaatsvinden.

Op maandag volgt de één na laatste update. Dat is dan de tussenstand zónder bonuspunten. Op dinsdag (20 dec.) volgt de EINDSTAND van de Germieco WK Voetbal-pool.

Veel kijkplezier bij de laatste twee wedstrijden:

  • Zaterdag 17 december 16:00u.: KROATIË – MAROKKO (de strijd om brons)
  • Zondag 18 december 16:00u.: ARGENTINIË – FRANKRIJK (de WK FINALE)

Ranglijst

Klik hier voor het overzicht van de nieuwste tussenstand van de Germieco-voetbalpool.

Comments are closed.