Germieco:
Specialist in grond-
weg-, en waterbouw

Samen maken we het werk

Germieco voetbalpool 2022 – Speeldag 3

We zijn alweer 3 dagen onderweg en de wedstrijden volgen elkaar op. Met 4 wedstrijden per dag rollen de punten door het klassement.

Wedstrijddag 2, maandag 21 november:

De eerste wedstrijd op maandag ging tussen Engeland en Iran. Engeland voelde zich als een vis in het water en liep al vrij snel uit. Het stond na 62 min. al 4-0. Of dit nu te maken had met de kwaliteit van Engeland dat betwijfel ik want wat Iran liet zien was wel heel gezapig. Het werd uiteindelijk nog 6-2.

Om 17.00u was Oranje aan de beurt. King Louis veraste onze natie door op een paar plekken in de opstelling te starten met opvallende namen. Met uitzondering van Noppert (wanneer worden ze wakker in Amsterdam???😉) deed het het spel niet ten goede. Het was een moeizame pot maar het belangrijkste is dat we de wedstrijd over de streep hebben getrokken met 0-2 en de eerste stap is gezet!

Maandag werd afgesloten met de wedstrijd Verenigde Staten – Wales. Een wedstrijd vol strijd en uitzinnige supporters. De eerste helft was de VS beter en de tweede helft nam Wales het heft in handen. Uiteindelijk werd het een terechte 1-1.

Wedstrijddag 2, dinsdag 22 november:

De grote favoriet Argentinië begon de wedstrijddag tegen Saoedi – Arabië. Wat een sensatie! De Saoedi’s hebben met hand en tand gevochten met als resultaat een 1-2 winst. Het land was in extase en Koning Salman bin Abdoel riep zelfs een nationale vrije feestdag uit. Dit had bijna niemand voor mogelijk gehouden. Bijna, want in onze pool hadden Co van Pel, Roxy Schagen (schuilnaam van Mike Rietvink!) en Nikita Vlug dit wel voorzien en scoorden met hun kennis de volle 7 punten. Richard Kaptein mocht ook 3 punten bijschrijven. Hij had de TOTO goed maar niet de uitslag.

Om 14.00u begon de wedstrijd tussen Denemarken en Tunesië. De meeste deelnemers hadden bij deze wedstrijd een overwinning voor Denemarken genoteerd. Echter bleek dat Tunesië toch nog wel een taaie ploeg hebben met veel passie en strijd. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Om 17.00u was het de beurt aan Mexico en Polen. Persoonlijk vond ik Mexico vrij goed starten en hadden dan ook het betere van het spel. Naar mate de wedstrijd vorderde zakte de Mexicanen wat in en kon Polen wat beter in de wedstrijd komen. Polen kon zelfs nog de winst pakken als Lewandowski zijn penalty had benut. Lewandowski miste en ook deze wedstrijd eindigde in 0-0.

Wedstrijddag 2 werd afgesloten met de wedstrijd Frankrijk – Australië. De 2e verassing van de dag leek in de maak want de Aussies kwamen op voorsprong. Frankrijk stelde echter voor rust al orde op zaken en liep uiteindelijk uit naar 4-1. De Fransen hebben aardig wat geblesseerde spelers en dat kan in het verloop van het toernooi misschien nog wel een rol gaan spelen…….

Het klassement:

Na speeldag 1 kon je nog niet veel opmaken uit de stand. Er was immers maar 1 wedstrijd gespeeld.

3 wedstrijddagen en 8 wedstrijden verder zie je toch al wat verschillen met uitzondering van Marcel Soder. Marcel stond na de eerste speeldag met 18 deelnemers 1e en staat dat nu nog steeds. Op dit moment deelt Marcel zijn eerste plaats met Arjan Konijn met een totaal van 33 punten. Rodney Voogel en Rogier Hoogstad maken met een gedeelde 3e plek de top 3 compleet.

Een leuke nieuwe aanvulling van deze editie van onze Germieco Pool is dat de mutaties worden weergegeven in de stand t.o.v. de vorige speeldag. Het is dus geen mutatie t.o.v. de laatst gepubliceerde stand. Jannes Ras is na wedstrijddag 3, vergeleken met wedstrijddag 2, de meeste plaatsen geklommen (78) en Serge le Noble de meeste plaatsen gezakt (54).

Winnaar van dinsdag 22 november is geworden met 17 punten Rodney Voogel! Helaas voor Rodney worden de prijzen aan het eind verdeeld maar een goed begin is het halve werk.

Veel plezier de aankomende wedstrijden.

Ranglijst

Klik hier voor het overzicht van de tweede tussenstand van de Germieco-voetbalpool.

Tijdens de groepsfase wordt de tussenstand op maandag, woensdag en vrijdag gedeeld.

Comments are closed.